Welcome Guest ( Log In | Register )

Mitsubishi-Forums.com > Mitsubishi Models > Eclipse Forum > 3G (2000-2005) Eclipse
Mitsubishi-Forums.com - The UNOFFICIAL Mitsubishi Community This site is NOT affiliated in any way with Mitsubishi or any of it's subsidiaries. Our goal is to provide Mitsubishi owners an information outlet - a means to communicate with other Mitsubishi owners. It is simply a community where fans and owners can get the right information for tuning, customization and general discussions on anything about Mitsubishi. You'll find the answer to almost any question about your Mitsubishi in this site. If not, simply join and ask! We have many willing expert members just waiting to answer your questions.

Mitsubishi-Forums.com is not affiliated with or endorsed by Mitsubishi Motors.
 
Reply to this topicStart new topic

Do you like Mitsubishi-Forums.com? Link to us and help spread the word about our forum. Thanks!
> 2000 Gt Engine Shakes At Low Rpm, Shaking between 1200-1400 RPM
HiddenReplaced
post Jul 26 2008, 03:17 PM
Post #1


Newbie


Group: Members
Posts: 1
Joined: 26-July 08
Member No.: 61,704
Status: Offline
Location: USA
Drives: 2000 Mitsubishi Eclipse GT



I recently broke 100k miles on my 2000 GT Automatic and my engine has began to vibrate heavily (shaking the entire car) in the RPM range of 1200-1400. This does not occur while the car is sitting idle or when I am accelerating above 1500 RPM, or when I completely remove my foot from the gas and coast. In addition, if I am driving and have the gas slightly compressed at around 1600 or so RPM, I notice I will lose power and the RPM may dip into the vibrating range. The car was tuned up around recently, however no belts were replaced.

Any ideas?
Go to the top of the page
 
QuoteReply
silver03GS
post Jul 26 2008, 08:35 PM
Post #2


Expert
****

Group: Members
Posts: 880
Joined: 22-October 07
Member No.: 46,916
Status: Offline
Location: STL Mo USA
Drives: 2003 Eclipse GS 5spd



QUOTE(HiddenReplaced @ Jul 26 2008, 03:17 PM)
I recently broke 100k miles on my 2000 GT Automatic and my engine has began to vibrate heavily (shaking the entire car) in the RPM range of 1200-1400.  This does not occur while the car is sitting idle or when I am accelerating above 1500 RPM, or when I completely remove my foot from the gas and coast.  In addition, if I am driving and have the gas slightly compressed at around 1600 or so RPM, I notice I will lose power and the RPM may dip into the vibrating range.  The car was tuned up around recently, however no belts were replaced. 

Any ideas?
[right][snapback]186913[/snapback][/right]


It's a Mitsubishi they're going to fall apart eventually.
Go to the top of the page
 
QuoteReply
bobthecow
post Jul 27 2008, 03:53 AM
Post #3


Professor
Group Icon

Group: Admin
Posts: 4,460
Joined: 5-February 05
Member No.: 5,964
Status: Offline
Location: st.louis, mo. usa
Drives: 2000 BMW 323ci - Dinan



Check motor mounts and your transmission.
Go to the top of the page
 
QuoteReply
mechanicboy18
post Jul 27 2008, 01:46 PM
Post #4


Newbie


Group: Members
Posts: 11
Joined: 7-June 08
Member No.: 59,113
Status: Offline
Location: Chico, CA, USA
Drives: 2003 Mitsu Eclispe GT Spyder MTX



Bad transmission fluid?

Is it only a vibration or does it surge at all either? If there's surging then maybe a bad TPS sensor.

Does the vibration feel like it's coming from the tranny or engine?

Is your torque converter locked up at those rpms?

Does it do this in all gears or only in certain gears?

Go to the top of the page
 
QuoteReply
  Advanced Search
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Reply to this topicStart new topic
Get your Mitsubishi listed in the Garage Today, for FREE, to share with the world what you drive and what toys and modifications you have.

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No New Posts Engine Code P2138 - Bad Acc Pedal Position Sensor
8 khughes222 35 Today, 01:45 AM
Last post by: khughes222
No New Posts Low Brake Fluid Light
1994 3000GT
10 chuzz 355 16th July 2014 - 10:31 AM
Last post by: bumpn
No New Posts 2000 Honda Civic Problem
2 schenngirl 193 25th June 2014 - 09:12 PM
Last post by: bumpn
No New Posts Engine Burning Oil?
9 zoso0 217 23rd June 2014 - 08:46 AM
Last post by: zoso0
No New Posts Topic has attachments2000 Plate Shogun Di-d 3.2 Lwb
2 Drue 163 30th May 2014 - 09:51 AM
Last post by: KiT TeUnG 2549

 
 
 
Time is now: 21st August 2014 - 10:55 PM
Mitsubishi-Forums.com is not affiliated with or endorsed by Mitsubishi Motors.
Privacy Statement