Mitsubishi Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hi..

I have a 1998 Mitsubishi Galant, manual transmision ... Mi problem is, I change the timing belt, and i follow step by step that the manual indicates.. one time i change the timing belt start the engine correctly two times, and I proced to reinstall all components for end the job... for end i turn on for start but not will start, I did several tests and found that the fuel pump did not work.. to put in on switche
does not perform the test pump no power to the pump.
wiring and fuses are verified and they did not present problems.

we just need to check the pump relay but not where to locate in this vehicle because I possess diagrams
they do not show that information.. these do not correspond. thank you for your help.
 

·
Premium Member
Joined
·
4,037 Posts
There are several things , the fuel pump operates only upon cranking or engine running. So, it will only work when in start or engine is running. How have you determined the fuel pump was not operating?
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #4
Hi. So... I Perform several tests,
first saw that by passing the key in the start position
did not perform the test pump 2 seconds, and the engine will not start
Also check the voltage sent to the pump and there is no voltage,
I was scanning and shows no errors, I check the pump relay and this is not activated.
the computer was extracted and was verified and do not throw fails.
the wiring was checked and this correct
the coil works perfectly and the and the crankshaft position sensor are ok..

But the engine will not start...



there is a possibility that even not in time for some other reason
and this does not start?


for example sensor deadlock?
 

·
Premium Member
Joined
·
1,402 Posts
Could be the relay was damaged somehow ...

Might be worth a try taking out battery for an hour or so and then back so everything is reset ...
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #6
Thanks...


I had to remove the battery
on several occasions
to make the wiring test.

will try with new relays, as you suggest.

today I 'll try the voltage sent to relay pump,
to verify that the computer will send correctly...


the truth is that no longer verify that more,
at least it has been damaged something else that is outside the scope of the scanner.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top