Czy ktoś może polecić narzędzie diagnostyczne, które działa dla trzeciej generacji Magna? Mam uniwersalne Repco, które nie lubi mojego TW, wydaje mi się, że potrzebuję takiego kompatybilnego z MUT, jeśli dobrze pamiętam?
Oto kilka filmów, które demonstrują działanie skanera, sposób jego początkowej konfiguracji oraz sposób dodawania dodatkowego oprogramowania do pojazdów. W moim przypadku jedyną rzeczą, którą zrobiłem źle, było założenie, że ponieważ miałem już otwartą aplikację FoxAssist (od zakupu i pobrania dodatkowego oprogramowania), zaktualizuje ona mój skaner/kartę SD, ale najwyraźniej zrobi to tylko wtedy, gdy podłączyłeś swój skaner/kartę SD do komputera PRZED otwarciem aplikacji w celu aktualizacji za pomocą dodatkowego oprogramowania. Innymi słowy, musiałem:to naprawdę dobra informacja, czy możesz powiedzieć, jaki był podstawowy proces aktualizacji skanera? Czy trzeba połączyć się z Internetem, czy za pomocą karty pamięci lub innej metody?
Australijski przemysł motoryzacyjny nie przyjął OBD2 do 2006 roku, więc to loteria, czy jakikolwiek nowy samochód sprzedany tutaj przed tą datą może być skanowany za pomocą narzędzia diagnostycznego OBD2. Kilka przykładów:Pytanie do was, chłopaki z dołu... Gdzie zostały zbudowane modele Mitsubishi, którymi jeździcie? ...W USA obowiązuje federalny standard emisji [OBD-2] dla wszystkich nowych pojazdów sprzedawanych tutaj. Mitsubishi, które mamy tutaj, zostały zbudowane w USA [fabryka zamknięta] lub w Japonii. Czy macie coś takiego u siebie? ...J.D.
Ups! Natknęliśmy się na pewne problemy.Skontaktowałem się z firmą Foxwell i dołączyłem część odpowiedzi. View attachment 20510
Pomijając fakt, że nie możemy otworzyć strony, do której dołączyłeś ich odpowiedź, czy był to Foxwell, czy Endeavour Tools (australijski dystrybutor Foxwella), z którym się skontaktowałeś?Skontaktowałem się z Foxwellem i dołączyłem część odpowiedzi. View attachment 20510
Otrzymałem rekomendacje od Foxwella wskazujące, że następujące skanery będą działać w pojazdach Mitsubishi Motors Australia Limited z 2005 roku i starszych: NT510 Elite, NT624 Elite, NT710 i NT726. NT530 jest nadal dostępne, ale 2 pierwsze modele, które wymieniłem, to ulepszone wersje. Foxwell ma w tej chwili wyprzedaż i te skanery są przecenione. Musisz więc kupić skaner dla jednego pojazdu plus dodatek oprogramowania dla pojazdów Mitsubishi i przewód adaptera Mitsubishi.Pomijając fakt, że nie możemy otworzyć strony, do której załączyłeś ich odpowiedź, czy był to Foxwell czy Endeavour Tools (australijski dystrybutor Foxwella), z którym się skontaktowałeś?
Świetnie. Dzięki za aktualizację.Otrzymałem rekomendacje od Foxwell, wskazujące, że następujące skanery będą działać w pojazdach Mitsubishi Motors Australia Limited z 2005 roku i starszych: NT510 Elite, NT624 Elite, NT710 i NT726. NT530 jest nadal dostępny, ale pierwsze 2 modele, które wymieniłem, to ulepszone wersje. Foxwell ma w tej chwili wyprzedaż i te skanery są przecenione. Musisz więc kupić skaner dla jednego pojazdu plus dodatek oprogramowania dla pojazdów Mitsubishi i przewód adaptera Mitsubishi.
Ceny są w USD i jak zwykle kurs wymiany nie pomaga. Poza tym możesz dostać skaner (159 USD) plus oprogramowanie Mitsubishi (80 USD), przewód (29 USD), a dostawa wydaje się kosztować 20 USD.
Myślę, że to wykonalne, jeśli chcesz zatrzymać swoje pojazdy na kilka lat.
Dobry pomysł. Zacznę od tych z mojego wcześniejszego wątku z zeszłego tygodnia, tylko dla kolekcji. Krótko mówiąc, wszystkie wydają się mieć coś wspólnego z systemem immobilizera, który, jak na ironię, wydaje się działać bez zarzutu w Veradzie mojej mamy...Jeśli ktoś wykona nowy odczyt za pomocą Foxwell na Magna/Verada, czy mógłby zamieścić obraz na forum?
Dzięki.
'98 Verada, do którego się podłączam, używa normalnego 16-pinowego portu OBD2, więc wszelkie adaptery byłyby i tak bezcelowe... Moja rekomendacja z osobistego doświadczenia jest taka, aby zdobyć NT530 (lub "ET2530", jeśli chcesz zapłacić prowizję australijskiemu dystrybutorowi - Endeavour Toos, ponieważ faktycznym produktem, który otrzymasz w pudełku, jest i tak NT530). Oprogramowanie, które pobrałem z FoxAssist, oczywiście komunikuje się z systemem OBD1 i ECU mojego Verada, więc ci, którzy nie mają 16-pinowego portu OBD2, musieliby również kupić niezbędny adapter do swojego konkretnego samochodu (nie ma na to żadnego obejścia, jak widzę?). Mogą istnieć inne opcje, po prostu nie mam z nimi osobistego doświadczenia, więc oczywiście nie mogę ich polecić.Być może niektóre problemy diagnostyczne, których KIMP doświadcza z ET2530, mogą wynikać z braku kabli adaptera (?), tylko tak myślę